Lad den lokale bedemand i Slagelse hjælpe med bisættelsen

06 oktober 2020 Astrid Pedersen

Hvis du som pårørende til en nyligt afdød person står på bar bund med hensyn til begravelse og bisættelse kan du med fordel kontakte den lokale bedemand.

Hvad laver en bedemand?

En bedemand er en fagperson som har specialiseret sig i at håndtere alle forhold vedrørende et dødsfald. Når en person afgår ved døden vil man som noget af det førte tilkalde den lokale bedemand. Han eller hun vil sørge for at den afdøde iføres ligklæder og lægges i kiste.

Dernæst vil bedemand transportere den afdøde til det nærmeste kapel, hvor vedkommende skal ligge indtil begravelsen eller bisættelsen er sat i stand. Bedemanden sørger for at tilse liget i denne periode for at sikre at alting er som det skal være.

Når tidspunktet og stedet for bisættelsen er på plads vil det samtidig være bedemanden som transporterer den afdøde til kirken eller krematoriet. Og i mellemtiden kan bedemanden hjælp dig som efterlevende med en række praktiske foranstaltninger.

Hvordan kan bedemanden hjælpe mig?

En bedemands arbejde begrænser sig ikke til transport og håndtering af afdøde, selv om disse opgaver er blandt de fremmeste. En bedemand kan også være til rigtig stor hjælp når begravelsen eller bisættelsen skal arrangeres og afvikles.

Er du ikke helt velkendt i det område hvor den afdøde havde sin sidste bolig kan den lokale bedemand hjælpe med at skabe kontakt til præsten og graveren i den kirke fra hvilken bisættelsen skal foregår. Bedemanden har også på forhånd god forbindelse til kroer og gæstgiverier i lokal området, og kan således hjælpe med at skaffe lokaler og bespisning i forbindelse med eventuel gravøl eller reception.

Der ud over hjælper bedemanden gerne med at ansøge om begravelses hjælp. Og så kan din bedemand give en hånd med udfærdigelse og indrykning af eventuel dødsannonce.

Du finder den lokale bedemand i Slagelse på bedemand-berner.dk

Flere Nyheder