Modtag behandling for et alkoholmisbrug

06 april 2020 Lotte Hindsberg
Modtag behandling for et alkoholmisbrug

Hvis du har et alkoholmisbrug eller gerne vil have råd og vejledning til, hvordan du kan nedsætte dit forbrug kan du få hjælp på et af de mange behandlingsteder, der findes rundt omkring i landet. Her kan du anonymt får råd og vejledning til, hvordan du kan nedsætte dit forbrug. Du kan få hjælp til om du har et reelt misbrug og hvordan du kan komme ud af det. Det er sjældent at en misbruger kommer af sig selv. Ofte er det pårørende eller en arbejdsplads, der står bag kravet om at opsøge et behandlingscenter og få hjælp til at komme ud af et alkoholmisbrug.

Hjælpen mod et alkoholmisbrug

Alt afhængig af hvor seriøst dit misbrug er, kan det være nødvendigt at blive indlagt og få hjælp til at blive afgiftet. En krop, der har fået store mængder alkohol hver dag, kan ikke fungere uden og kan gå i chok, hvis den fra den ene dag til den anden, ikke længere får sin daglige dosis. Derfor er det vigtigt at en alkoholbehandling tager højde for misbruget og starter med at få kroppen afgiftet. Tidligere ville man have sendt patienten hjem med et glas antabus og så ellers overlade dem til sig selv. I dag forsætter behandlingen og der arbejdes med de bagvedliggende årsager, der ligger til grund til misbruget. Der arbejdes også med at udstyre misbrugeren med nye værktøjer, så de fremadrettet bedre kan forholde sig til de problemer, der uværgeligt kommer i en hver persons liv.

Der er også fokus på tiden efter behandling og der arbejdes med at udskifte netværket, som ofte består af andre misbrugere. Der hjælpes med at finde en ny bolig, hvis der er behov for det og evt. også hjælp til at finde et job eller få søgt førtidspension, hvis det er det der er behov for.

Flere Nyheder