Spørg den bedemand fra Århus

20 januar 2013 admin
image

Der var pludselig opstået en meget hård strid om kunderne i Det nordjyske. Det drejer sig dog slet ikke om kunderne til dagligvarebutikker og/eller biografer. Det handler om en eller anden bedemand i Århus samt en eller anden bedemand i Aalborg, der var blevet hårde konkurrenter i de seneste 6 måneder. Begge disse to omtalte bedemænd havde i lang tid serviceret det helt samme marked mellem Århus samt Aalborg, men i dag ønskede bedemanden fra Århus at overtage en meget anseelig andel af stamkunderne. Bedemanden havde meget aggresivt forsøgt at opspore mulige bedemandskunder i Det nordjyske, inden de alle kontakter en eller anden bedemand i Århus eller Aalborg. Bedemanden i Aalborg ønsker dog langtfra at opgive alle hans mange trofaste kunder, så bedemanden havde utallige gange taget kontakt til bedemanden i Århus. Da dette slet ikke havde hjulpet, havde han nu henvendt sig til Christiansborg med håbet om at få lidt støtte. Man kunne dog slet ikke assistere bedemanden, da konkurrenten tilsyneladende slet ikke laver noget ulovligt. Selvom bedemanden i Århus uden tvivl forsøger på at udføre hård krig imod den udvalgte bedemand, så var det slet ikke ulovligt. Bedemanden i Aalborg havde også kunder nord for Aalborg, men disse kunder synes bedemanden i Århus slet ikke til at kontakte.

Disse bedemænd var dog slet ikke de eneste, der oplever hård konkurrence her i øjeblikket. En anden bedemand i Århus var tidligere blevet opfordret til ikke at tage imod henvendelser fra nogle specifikke kunder, da disse mennesker var målgruppen for en eller anden større bedemand i Århus. Et noget lignende scenarie var hændt for en anden bedemand i Aalborg, et par stykker i Odense samt seks i København. Fælles for alle disse byer var endvidere, at nye bedemænd i byerne havde utrolig problematisk med at åbne, da flere af de eksisterende bedemænd holder godt fast i deres nuværende markedandel. Den hårde konkurrence mellem bedemænd var hverken nogen nyhed og ej heller en ting, der kom bare lidt bag på bestyrelsen for de danske bedemænd. Han påpeger, at der jo var snakke om en bestemt industri, hvor det er utrolig vigtig for kunderne hurtigt at være i stand til at finde en kompetent bedemand nær dem, så de kan få lagt planer for den forestående begravelse, da der ikke vil være meget overskydende tid til disposition. Dette bevirker, at det ofte vil blive en eller anden impulsiv beslutning om at finde en eller anden bedemand, netop af den grund tager folk meget ofte hvem som helst. Dette var forklaringen til, at der opstår hård konkurrence imellem bedemændene, da de alle sammen vil være forrest i denne kø af bedemænd.

Konflikten mellem bedemanden i Århus samt bedemanden i Aalborg tyder desværre langtfra til at blive udbredret snart. De to bedemænd lader til at nære ønske om at udvide deres respektive forretninger, men dette er langtfra realistisk, med undtagelse af at de begge får flere kunder. Bedemanden i Aalborg havde fortalt, at det slet ikke var et eller andet issue om at ville udvide. Han mener til gengæld, at bedemanden i Århus direkte prøver på at stjæle kunder fra ham, for at ruinere ham. Bedemanden i Aalborg siger ligeledes, at det langtfra var en mulighed at lægge sag an mod bedemanden fra Århus, da det vil være for besværligt at bevise. Bedemanden i Aalborg vil til gengæld forsøge fortsat at levere en meget god oplevelse for de pårørende, plus han håber, at mange af de kunder der kender ham, vil beholde den samme bedemand i deres nærområde. For det drejer sig jo om at sikre kunden en mindeværdig dag, udtaler bedemanden. Det er ikke til at få en lille kommentar fra bedemanden i Århus. Tiden vil vise, om kampen imellem disse bedemænd vil stoppe snart.

Flere nyheder